Mökki tai huvila 2h+k+salonki+lasiveranta+avoparveke, yläkerrassa 4 x mh+salonki ja parveke.

Pentala 532, Suvisaaristo, Espoo

495 000 €

Hinta
495 000 €

Koko
75.0 m²

Vuosi
1925

Toteuta kesähuvilaunelmasi Espoossa, keskellä Suomen kauneinta luontoa. Kohta satavuotias kesähuvila myynnissä parhaalla paikalla Pentalan saaressa. Aivan mahtava oma 6487m2 rinnetontti, omaa rantaa n. 40 m, joka osittain hiekkarantaa.
Tontti avautuu Espoonlahden selälle, aurinkoa riittää päivästä auringonlaskuun. Sijainti on hiljainen, rauhallinen ja yksityinen keskellä saaristolaisluontoa, joka koostuu kallioista, hiekkarannasta ja metsästä. Laituri on suuri ja syvyys riittää myös purjeveneelle.
Saaresta löytyy kaivattu villi luonto, sieni-ja marjamaat, oma yksityisyys ja hiljaisuus, ja kuitenkin lyhyen matkan päästä saaren toiselta laidalta löytyy viehättävä Pavenin kesäravintola ja museoalue sekä purjehdusseura. Pentalassa on erikoisuutena ihastuttava sisäjärvi ja siinä oma pikku saari sekä museoalueelta lähtevät luontopolut. Pentala on suurimmaksi osaksi viheraluetta, n 30 perhekuntaa on sijoittunut rannoille ympäri saaren. Saaresta löytyy myös salaisuus: Diksandin valkoinen yleinen hiekkaranta saaren eteläpuolelta.
Matka kesämökille ei ole pitkä! Satamista hurauttaa veneellä 5-7 minuutissa saaren rauhaan.
Tontilla sijaitsee kohta satavuotias saaristolaishuvila, joka on huonokuntoinen ja vaatii täyden peruskorjauksen. Talossa voi kuitenkin asua kesäisin. Vaihtoehtona on purkaa vanha talo ja
rakentaa tilalle moderni unelmien kesähuvila Pentalan ainutlaatuiseen saareen. Huvilan 75m2 alakerta +samankokoinen yläkerta voidaan korvata uudella huvilalla poikkeamispäätöksellä. Alueella on vireillä Saariston osayleiskaava, joka voi aikanaan mahdollistaa isommankin uuden huvilan rakentamisen lisärakennuksineen ja rantasaunoineen. Tämän hetkinen kaava ei mahdollista lisärakentamista.

Pentalassa toimii kunnan ja Suvisaariston vesiosuuskunnan järjestämä kesävesi ja -viemäri eli sama vesi ja samat paineet kuin muuallakin Espoossa. Kesävesi ja -viemäri avataan pakkasten väistyessä, ja suljetaan ennen pakkasten alkua. Voit liittymällä vesiosuuskuntaan järjestää huvilalle kaikki mukavuudet, tiski- ja pesukoneen sekä vesivessan. Luksusta kesämökillä saaressa.
Sähköliittymään pääsee liittymään tontin rajalta.

Ota yhteyttä ja sovitaan aika tutustumiselle!
Tähän kohteeseen järjestetään vain yksityisnäyttöjä.

Tiedustelut: Jussi Rainio, 044 331 2263, [email protected]
Kiinteistönvälittäjä, LKV, LVV, KiAT
Rakennuttaja- ja kiinteistöasiamies RAKI™
Kaupanvahvistaja, Osakas
Vuoden markkinoija 2019
Huippumyyjä 2019, 2020, 2021
www.kotilkv.fi/kiinteistovalittajat/jussi-rainio/
www.jussirainio.fi
https://www.facebook.com/jussirainioLKV/

Yhteystiedot
Jussi Rainio

Kohdenumero20341531
Sijainti
  • Suvisaaristo
  • Pentala 532
  • 02380
  • Espoo
TyyppiMökki tai huvila
Huoneistoselitelmä2h+k+salonki+lasiveranta+avoparveke, yläkerrassa 4 x mh+salonki ja parveke.
Asuinpinta-ala m²75 m²
Yhteensä m²75 m²
Lisätietoja pinta-alastaEspoon kaupungin rakennus- ja huoneistorekisterin mukaan kerrosala on 75m². Tarkkoja asuinpinta-ala tai kerrosala tietoja ei ole saatavilla. Pinta-alaa ei ole tarkistusmitattu, joten ilmoitettu pinta-ala saattaa poiketa olennaisestikin nykystandardien mukaan mitattavasta asuinpinta-alasta. Rakennuslupa-asiakirjoja ei ole saatavilla eikä tietoa loppukatselmuksesta.
Kerros2
Kerroksia2
Rakennusvuosi (päättynyt)1925
Käyttöönottovuosi1925
VapautuminenHeti

Velaton hinta495 000 €
Myyntihinta495 000 €
Kiinteistövero900,00 €
(Sähkölämmityksen) Keskimääräinen kokonaiskustannus40 € / kk
Vesi ja jätevesi20
Lisätietoja maksuistaRoskat vietävä omalla kuljetuksella mantereelle. Esitetyt kustannukset perustuvat nykykäyttöön ja voivat siten olla pienempiä tai suurempia riippuen asukasmäärästä, asumistottumuksista ja palveluntarjoajasta.

YleiskuntoVälttävä
Lisätietoa kunnostaKiinteistön kunto on välttävä. Vaatii täyden peruskorjauksen tai uuden rakentamisen nykyisen tilalle.
Lämmitysjärjestelmän kuvausSähkö

Asunnon tilat ja materiaalit
  • Pääasiallinen rakennusmateriaali: puu
Katto
  • harja
  • pelti

Kiinteistötunnus/laitostunnus49-449-1-901
Kortteli/kiinteistön nimiNORRSTRAND
Tontin pinta-ala6487 m²
Tontin omistusOma
Lisätietoja rakennusoikeudestaTällä hetkellä rakentamismahdollisuudet ovat niukat, nykyistä loma-asuntoa voi kunnostaa ja sen voi tarvittaessa korvata uudella, nykyisen kokoisella loma-asunnolla. Edellyttää poikkeamispäätöstä. Pentalan saari kuuluu myös vireillä olevaan Saariston osayleiskaavaan, joka voi aikanaan toimia suoraan rakennusluvan myöntämisen perusteena. Kaava tulee voimaan aikaisintaan 2023. Rakennusoikeus Saariston osayleiskaavan mukaan olisi seuraavanlainen: Kiinteistö sijaitsee loma-asuntoalueella RA-1, jonka mukaan yli 5.000m² suuruiselle rakennuspaikalle rakennusoikeus on yhteensä 250k-m². Se käsittää yksiasuntoisen, enintään 1 1/2-kerroksisen ja kerrosalaltaan enintään 160k-m² suuruisen lomarakennuksen, enintään 40k-m² suuruisen talousrakennuksen ja vierasmajan sekä enintään 25k-m² suuruisen saunan. Rakennusten yhteenlaskettu peittoala, johon lasketaan myös katetut terassit, saa olla enintään 300m².
Lisätietoa kaavoituksestaEspoon kaupunki, Anne Pitkänen.